به گزارش خبرنگار مهر، حسین خوشایند ظهر دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته ملی مهارت برگزار شد، اظهار کرد: آموزشهای فنی و حرفهای با هدف ارتقای دانش افراد و ایجاد مهارتهای لازم و به فعلیت رساندن استعدادهای نهفته در افراد ارائه میشود.
وی بابیان اینکه آموزش در این اداره کل بر مبنای استاندارد آموزشی و با برخورداری از کد بینالمللی است، تصریح کرد: با هدف تربیت و ارتقا سطح مهارتی نیروی کار، متولی ارائه آموزشهای مهارتی غیر رسمی در سطح استان هستیم.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه آموزشها در دو بخش خصوصی و دولتی ارائه میشود، بیان داشت: ۱۹ مرکز آموزش فنی و حرفهای دولتی در استان فعال است.
خوشایند بیان داشت: ۱۲۰ کارگاه ثابت و ۵۵۰ حرفه آموزشی، در خوشههای خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی، آموزشهای خود را به صورت رایگان ارائه میکنند.
فعالیت ۱۶۶ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای در استان
وی همچنین به فعالیت ۱۶۶ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای در استان اشاره کرد و تصریح کرد: این آموزشگاهها ۲۲۶ حرفه آموزشی را طبق شهریه مصوب هیأت نظارت مرکزی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به متقاضیان استان ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه برنامههای آموزشی این اداره کل به دو شیوه آموزش بر مبنای اعتبارات دولتی و آموزش مشارکتی اجرا میشود، عنوان کرد: در شیوه مشارکتی ارائه آموزشهای مهارتی در قالب انعقاد تفاهم نامه همکاری و قرارداد با سایر دستگاههای اجرایی و یا ذینفعان آموزش ارائه میشود.
مدیرکل و فنی و حرفهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طی سال گذشته ۲۳ هزار و ۲۶ نفر از مهارتهای فنی و حرفهای در بخش دولتی استفاده کردهاند، بیان داشت: از ابتدای امسال این آموزشهای به چهار هزار و ۷۲۳ نفر ارائه شده است.
به گفته وی با توجه به شیوع کرونا ارائه آموزشها با استفاده از ۵۰ درصد ظرفیت کارگاهها به صورت حضور و غیرحضوری است.
خوشایند عنوان کرد: همچنین در بخش غیر دولتی سال گذشته ۷ هزار و ۱۲۳ نفر از آموزشهای مهارتی استفاده کردهاند.
وی با بیان اینکه ۱۱ پروژه عمرانی را از ابتدای دولت داشتهایم که تعیین تکلیف شده است، بیان داشت: پروژه احداث مرکز خواهران طبس و احداث مرکز فنی و حرفهای زیرکوه تا پایان سال ۹۹ به بهره برداری میرسد.
اجرای طرح جهادی خدمات فنی و مهندسی
مدیرکل و فنی و حرفهای خراسان جنوبی گفت: در راستای مسئولیتهای اجتماعی طرح جهادی خدمات فنی و مهندسی را در سطح استان اجرا کردیم
وی عنوان کرد: به منظور ارائه خدمات فنی و مهندسی به مردم و ترویج فرهنگ مهارت آموزی توسعه روحیه مشارکتجویی صرفهجویی در وقت روستاییان طرح جهادی خدمات فنی و مهندسی در ۹ شهرستان و ۹ روستای محروم اجرا شد.
به گفته خوشایند در این طرح به یک هزار و ۴۹۲ نفر خدمت انفرادی ارائه شده است.
وی به اجرای طرح کارآفرینی اجتماعی در نهبندان هم اشاره کرد و ادامه داد: در این راستا نیز برای هزار و ۳۷۱ نفر دورههای آموزشی اجرا شده است.
وی اظهار کرد: پیش بینی میکنیم طی سال جاری با توجه به محدودیتهایی که به لحاظ شیوع کرونا وجود دارد ۱۵ هزار نفر بتوانند از آموزشهای مهارتی فنی و حرفهای بهره مند شوند.
وی از راه اندازی مرکز تخصصی آموزشهای کسب و کار در استان خبر داد و گفت: بمنظور پرورش کارآفرینان مولد و ایجاد اشتغال پایدار از طریق بستر سازی برای ایجاد کسب و کارهای پر رشد در اکوسیستم بهبود یافته و کارآفرینانه استان این مرکز طی هفته ملی مهارت افتتاح خواهد شد.
خوشایند همچنین به راه اندازی مرکز جوار پادگانی استان هم اشاره کرد و افزود: برگزاری جشنواره کارآموختگان برتر کارآفرین مراکز آموزش فنی و حرفهای استان، تجلیل از رؤسا، مربیان و کارکنان برتر مراکز آموزش فنی و حرفهای استان، برگزاری دورههای آموزشی کپسولی به صورت مجازی و ایجاد تیمهای خدمات سیار خودرویی به منظور ارائه خدمات رایگان به مردم از مهمترین برنامههای استان در هفته ملی مهارت خواهد بود.
نظر شما